Investiţii de 18 milioane de lei, la Spitalul Judeţean Satu Mare

La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș”, care dispune de 450 de paturi, erau internate sâmbătă 315 persoane infectate cu noul coronavirus, dintre care cinci se află la Terapie Intensivă (ATI), potrivit Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Numărul pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 care s-au vindecat la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș” este de 1.502, cel mai mare număr de pacienți vindecați dintre toate spitalele COVID din România.

Şi asta în timp ce la Spitalul Clinic Colentina, spital suport COVID, erau internaţi, sâmbătă, 95 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 15 se află la Terapie Intensivă (ATI). În ultimele 24 de ore, un număr de 5 pacienți au fost externați din Spitalul Clinic Colentina.

În total, de la sfârșitul lunii martie și până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internați 615 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care 310 din București-Ilfov și 305 din celelalte județe ale țării.

De la declanșarea pandemiei, în această unitate sanitară de fază 1 au fost internate în total 2.440 persoane, din București și din țară – din care 1.863 confirmate cu boala COVID-19.

Numărul total de pacienți confirmați cu COVID-19 internați în cele două spitale, de la începutul pandemiei, este de de 2.478.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în București, până la această dată, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.900 de pacienți confirmați cu COVID-19.