Coronavirus: Au fost vaccinaţi un milion de americani

0
42

Un milion de americani au primit deja prima doză de vaccin anti-COVID-19, a anunţat, miercuri, directorul principalei agenţii federale de sănătate publică din SUA, informează AFP.

„Statele Unite au încheiat astăzi o etapă preliminară, dar crucială. Autorităţile locale au raportat acum că peste un milion de persoane au primit prima lor doză de vaccin anti-COVID-19”, a comunicat Robert Redfield, în contextul în care săptămâna trecută au fost distribuite trei milioane de doze.

Dr. Moncef Slaoui, consilier principal în cadrul programului guvernamental de imunizare, a declarat însă reporterilor că obiectivul imunizării a 20 de milioane de persoane până la sfârşitul anului „probabil nu va fi atins”.

Ad in title

Statele Unite îşi propun să imunizeze 100 de milioane de persoane până la sfârşitul primului trimestru al anului 2021 şi alte 100 de milioane înainte de sfârşitul celui de-al doilea trimestru.

Două vaccinuri, produse de Pfizer / BioNTech şi Moderna, au fost aprobate până acum pentru distribuire de către autorităţile sanitare din Statele Unite, care au început campania de vaccinare pe 14 decembrie.

Imunologul Anthony Fauci a estimat că, dacă operaţiunea de vaccinare a populaţiei americane va decurge fără probleme, SUA ar putea ajunge la un nivel de imunizare de 70-85% până în vara anului 2021.

Potrivit estimărilor expertului, persoanele prioritare, cele care trăiesc în casele de bătrâni, personalul medical, lucrătorii din domeniile esenţiale sau persoanele cu risc, ar urma să fie vaccinate până în luna martie sau începutul lunii aprilie.

Articolul precedentPrimele loturi de vaccin Pfizer/BioNTech pentru UE au plecat de la fabrica din Belgia
Articolul următorCOVID-19: În Italia, un caz al noii tulpini la o persoană care nu a avut contacte cu Marea Britanie