Coronavirus: Aproximativ jumătate din noile infectări în Franţa sunt cu varianta britanică

0
325

Premierul francez Jean Castex a anunțat, joi, că varianta britanică a coronavirusului, mai contagioasă, se regăseşte în prezent la aproximativ jumătate dintre noile cazuri de COVID-19 detectate în Franţa, dar un nou lockdown naţional nu este avut în vedere la ora actuală, potrivit AFP şi Reuters.

Această variantă a coronavirusului SARS-CoV-2 reprezenta, cu o săptămână în urmă, mai puţin de 40% din noile cazuri în Franţa, iar răspândirea ei provoacă îngrijorări cu privire la o nouă explozie epidemică.

Dacă accelerarea răspândirii coronavirusului persistă, Franţa va impune începând din martie lockdown-uri în weekend la Paris şi în alte 19 regiuni unde situaţia epidemiologică este în mod special preocupantă, a declarat premierul Castex la o conferinţă de presă.

Totuşi, în pofida deteriorării situaţiei sanitare, el a promis că un nou lockdown la nivel naţional nu este pe agendă, dar le-a cerut francezilor să respecte măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului în timp ce se desfăşoară campania de vaccinare ce are nevoie de timp înainte de a-şi face efectul.

Articolul precedentAstraZeneca va livra 40 de milioane de doze de vaccin în UE până în martie
Articolul următorCâți angajaţi din învăţământ s-au vaccinat, joi, cu prima doză de vaccin anti-COVID-19