De la declanșarea crizei COVID-19 și până în prezent, numărul românilor care au preferat să fie consultați de un medic din străinătate s-a dublat, existând tot mai multe solicitări pentru consultații online în detrimentul consultațiilor clasice, se arată într-un comunicat al unei companii de servicii medicale internaționale.

De asemenea, abonamentele medicale de tip concierge medical au înregistrat o creștere de 44%.

Statisticile companiei de servicii medicale internaționale arată că românii au ales să evite drumurile inutile și apelează la consultațiile prin sistemul de telemedicină, astfel că serviciile medicale de tip concierge doctors sunt tot mai populare în detrimentul abonamentelor clasice.

Abonamentele de tip concierge medical reprezintă un concept centrat pe nevoile pacientului și cu un impact semnificativ în scăderea numărului de vizite care nu sunt neapărat necesare. Asta inseamnă că pentru 70% dintre pacienții abonați concierge medical corporate, numărul vizitelor pentru rezolvarea cazului medical, s-a redus semnificativ, iar vizitele la camera de gardă au scăzut cu pană la 65%.

” Sunt trei factori majori care au dus clar la reorientarea pacienților către abonamentul de tip concierge medical: disponibilitatea zilnică a medicilor în clinică, dorința pacienților de a evita drumurile inutile și de a găsi rapid un bun diagnostician, respectiv garanția dată de o clinică exclusivistă, unde fluxul de pacienți și medici este mai redus comparativ cu marile rețele, iar procedurile de triaj și măsurile de siguranță sunt foarte bine puse la punct”, a declarat Ana Maria Marian, managing partner al companiei de servicii medicale internaționale.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, în luna iunie a acestui an, solicitarile pentru serviciile medicale de Concierge Medical au crescut cu 40%, pacienții preferând consultațiile online.

„Peste 80% din aceste consultații au fost rezolvate cu succes de către concierge doctors, fără a mai fi necesare vizite către alte specialități medicale. Asta înseamnă că pacienții au primit un diagnostic, indicații de tratament, iar procesul de urmărire a evoluției pacientului este cu atât mai facil cu cât acestea au loc online”, a declarat Dr. Mela Stănculete, director medical.