Coronavirus: A fost vaccinat coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare

0
71

Colonel medic dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare şi medic primar boli infecţioase la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila”, s-a vaccinat împotriva COVID-19.

Medicul a fost vaccinat la Centrul amenajat în cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davila” Bucureşti.

“Este un moment pe care l-am aşteptat de atâtea luni alături de colegii noştri din sistemul medical şi anume sosirea şi apariţia unui vaccin care să îndeplinească toate criteriile de siguranţă, de calitate şi de eficacitate. Astăzi ştiinţa a triumfat, ştiinţa este alături de noi, ştiinţa este alături de oameni şi ne-a oferit printr-un efort fără precedent al tuturor cercetătorilor la cel mai înalt nivel apariţia într-un timp cât se poate de scurt a unui vaccin care îndeplineşte toate standardele de siguranţă şi de eficacitate.”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferințe de presă.

Acesta a informat că este timpul să fie reduse consecinţele negative ale pandemiei, să fie limitate pierderile de vieţi omeneşti.

“Cred că a fost o perioadă foarte lungă în care am asistat aproape neputincioşi la derularea evenimentelor negative din această pandemie, cred că este timpul să reducem consecinţele negative ale acestei pandemii, să limităm pierderile de vieţi omeneşti, să limităm tragediile familiale, să limităm tot ce ne-a afectat în această perioadă. Suntem după atâtea luni de pandemie, suntem mişcaţi de sentimente de oboseală, de ezitare, de neîncredere. Toate aceste sentimente sunt fireşti, suntem oameni cu toţi, dar sunt încrezător că împreună şi numai împreună putem risipi acest virus al neîncrederii şi putem împreună cu toţi colegii din sistemul medical şi cu cetăţenii acestei ţări să facem front comun, să fim solidari, să ne protejăm, familia, prietenii, colegii şi ţara”, a mai declarat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentInstitutul „Cantacuzino”: Ce mutații a suferit SARS-CoV-2 de la aparție, până în prezent
Articolul următorDr. Adrian Wiener s-a vaccinat împotriva noului coronavirus