Copiii vacinati complet impotriva gripei timp de trei ani, risc mai mic de spitalizare

0
283

Copiii vaccinaţi complet pe parcursul a trei sezoane de gripa au prezentat un risc mai mic cu 54% de spitalizare decat cei care au fost vaccinati doar partial, au descoperit cercetatorii americani si israelieni. Concluzia a fost trasa in urma unui studiu la care au participat copii cu varste pana in opt ani.

Spre deosebire de numeroase alte studii care s-au concentrat asupra ratei de mortalitate in randul persoanelor vaccinate, noua cercetare a analizat rata de spitalizare in randul copiilor vaccinaţi.

Studiul, condus de Universitatea Ben-Gurion, organizaţia israeliana pentru servicii de asistenţa medicala Clalit şi Universitatea din Michigan, Statele Unite, a examinat statusul vaccinarii in cazul a 3.746 de copii de cu varste cuprinse intre şase luni şi opt ani, spitalizaţi pentru complicaţii gripale in iernile din perioada 2015 – 2018.

Copiii cu varste de pana la opt ani reprezinta unul dintre grupurile de populaţie carora li se recomanda in mod special vaccinurile antigripale din cauza riscurilor ridicate de complicaţii.

Articolul precedentReactia Sanitas dupa decizia Guvernului privind sporurile: Un prim pas spre normalitate
Articolul următorPericol de accidente de sabatori; cat de periculos este dopul de la sticla desampanie