Copii suspecti de tuberculoza din neglijenta educatoarei bolnave de TBC

0
386

Aproximativ 60 de copii de la o gradinita bucuresteana ar putea avea tuberculoza din cauza educatoarei care, desi bolnava de TBC, a venit la cursuri pentru mai bine de 4 luni.

Situatia s-a produs la gradinita nr. 222 din Bucuresti. Educatoarea, in varsta de 54 de ani, prezenta de cateva luni semne ingrijoratoare precum tuse si febra, insa a continuat sa vina la serviciu, in ciuda sfatului colegilor de a ramane acasa. in prezent, aceasta este internata la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” din Capitala.

Directorul Gradinitei nr. 222, Felicia Dinescu, a declarat pentru SanatateaTV ca nu a fost informata cu privire la starea de sanatate a educatoarei Angela Teodorescu si ca nu a primit niciun document oficial care sa ateste imbolnavirea acesteia de tuberculoza. Singurul act primit a fost cel prin care se solicita prezentarea copiilor la un cabinet medical pentru efectuarea analizelor de diagnosticarea a TBC. Felicia Dinescu sustine ca ii va cere o nota explicativa educatoarei Angela Teodorescu atunci cand va primi o instiintare oficila cu privire la diagnosticul stabilit de medici.

Analizele privind starea de sanatate a copiilor si a cadrelor didactice care au intrat in contact cu educatoarea bolnava vor fi gata la sfarsitul acestei saptamani.

Articolul precedentin Arad va fi amenajata o noua sectie de oncologie!
Articolul următorGonartroza – cauze si manifestari