COPAC: Testări gratuite pentru cancerul colorectal/leziuni precanceroase

0
300

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România(COPAC) anunță că, în data de 𝟐𝟔 𝐚𝐮𝐠𝐮𝐬𝐭, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟎.𝟎𝟎, la 𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐜𝐚 𝐀𝐈𝐒 𝐂𝐫𝐚̂𝐧𝐠𝐚𝐬̦𝐢 (s𝐭𝐫. 𝟗 𝐌𝐚𝐢, 𝐧𝐫.𝟐, 𝐛𝐥. 𝟐𝟎𝐀, 𝐬𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫 𝟔) se va organiza o nouă sesiune de testare pentru cancerul colorectal/leziuni precanceroase în cadrul programului ROCCAS II București – Ilfov, derulat în colaborare cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central.

Sesiunea va fi coordonata de 𝐝𝐫.𝐈𝐨𝐧𝐮𝐭̦ 𝐃𝐮𝐦𝐢𝐭𝐫𝐮.

Cine poate beneficia de aceste analize

Conform organizatorilor, puteți beneficia de aceste teste dacă 𝐚𝐯𝐞𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞 𝟓𝟎 𝐬̦𝐢 𝟕𝟒 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢 și 𝐝𝐨𝐦𝐢𝐜𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐢̂𝐧 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐬𝐚𝐮 𝐈𝐥𝐟𝐨𝐯. Trebuie doar să veniți cu 𝐛𝐮𝐥𝐞𝐭𝐢𝐧𝐮𝐥/𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞; nu trebuie să fiți asigurat pentru a beneficia de testare.

Testul este neinvaziv și se recoltează acasă

Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență existența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv.
La sesiunea de testare veți primi un test rapid FIT și vi se va explica modul în care trebuie făcută recoltarea acasă.
Testul se face acasă, apoi îl returnați în același loc unde l-ați primit pentru a merge la laborator.

𝐑𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐭𝐞𝐬𝐭𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐨𝐫 𝐟𝐢 𝐚𝐧𝐮𝐧𝐭̦𝐚𝐭𝐞 după aproximativ trei săptămâni.

Persoanele al caror test a ieșit pozitiv sunt contactate și programate la 𝐜𝐨𝐥𝐨𝐧𝐨𝐬𝐜𝐨𝐩𝐢𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐭𝐮𝐢𝐭𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐬𝐞𝐝𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐚 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐌𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫, dacă sunt de acord iar cele al caror test este negativ negativ vor primi buletinele de analize electronice pe Whatsapp sau e-mail, în funcție de opțiune.
𝐕𝐚̆ 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐭̦𝐢 𝐢̂𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐜𝐨𝐦𝐩𝐥𝐞𝐭𝐚𝐧𝐝 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐮𝐥𝐚𝐫𝐮𝐥 AICI iar un reprezentant COPAC vă va contacta telefonic pentru a vă oferi mai multe informații.
Articolul precedentMinisterul Sănătății: Sunt încheiate contracte pentru toate vaccinurile
Articolul următorUMF „Carol Davila”: Specialiștii Centrului de Inovație și e-Health, autori ai unui studiu revoluționaro publicat într-un prodigios jurnal al comunității științifice internaționale.