Control al Ministerului Sănătății la INML „Mina Minovici”: Întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale

0
100

Întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale, nefuncţionarea sectorului de radiologie, dar şi existenţa unei stări tensionate între angajaţi sunt aspecte constatate de Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti.

În urma dispoziţiei ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, o echipă de control a Ministerului Sănătăţii a efectuat în perioada 25-27 iulie verificări la Institutul „Mina Minovici”.

„În urma verificării activităţii INML „Mina Minovici” s-a constat existenţa unor întârzieri considerabile în soluţionarea lucrărilor medico-legale. Urmare a acţiunii Corpului de Control, conducerea instituţiei a stabilit un calendar pentru reducerea întârzierilor şi aducerea la zi a tuturor lucrărilor până la sfârşitul anului 2022. Corpul de Control al ministrului Sănătăţii a constat existenţa unei stări tensionate între angajaţii INML „Mina Minovici”. Conducerea institutului a primit recomandarea de a instaura cât mai curând posibil relaţiile de comunicare fireşti între angajaţii instituţiei, pentru a putea răspunde obligaţiilor legale ce-i revin”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului.

Potrivit sursei citate, în urma verificării echipei de control s-a constatat că sectorul de radiologie medico-legală era nefuncţional, din cauza lipsei de personal.

În acest sens, Ministerul Sănătăţii a cerut reluarea imediată a activităţii sectorului de radiologie şi dotarea acestuia cu echipamentele necesare desfăşurării activităţii specifice de medicină-legală.

Articolul precedentNoi variante ale coronavirusului SARS-CoV-2 ar putea să apară în această iarnă, avertizează EMA
Articolul următorMarea Britanie: Autoritățile sanitare au autorizat vaccinul booster adaptat împotriva COVID-19 produs de Pfizer