Consiliului Național pentru Siguranța Pacientului: Siguranța între necesitate, legislație și funcționalitate

0
249

Consiliul Național pentru Siguranța Pacientului solicită unităților medicale, dar și autorităților de resort să identifice cu exactitate care sunt și cum pot fi acoperite necesitățile pentru a consolida siguranța pacientului și accesul acestuia la îngrijire și terapie, pentru menținerea sau îmbunătățirea stării acestuia în cazul bolilor cronice, precum și pentru evitarea deteriorării stării sau a evoluțiilor fatale, inclusiv printr-un tratament profilactic, în cazul afecțiunilor acute, în primul rând în cazul infectării cu virusului SARS-CoV-2.

Potrivit reprezentanților Consiliului Național pentru Siguranța Pacientului, sistemul medical românesc se confruntă în prezent cu o gravă criză, care are la bază atât un număr prea mic de cadre medicale, de o resursă umană insuficient adaptată necesităților sistemului, de o distribuție neuniformă din punct de vedere geografic, dar și de o infrastructură complet depășită, de o inechitate în dotarea spitalelor și secțiilor din spitale, precum și de o finanțare necorespunzătoare.

„În această situație de o complexitate importantă, siguranța pacientului este prinsă între necesitate, legislație și funcționalitate. Ca definiție, siguranța pacientului reprezintă absența sau limitarea la maximum a oricărui prejudiciu care poate fi prevenit la un pacient și reducerea riscului efectelor nocive asociate asistenței medicale la un nivel minim.
Consiliul Național pentru Siguranța Pacientului insistă și acționează, în limita instrumentelor de care dispune, pentru raportarea efectelor adverse asociate asistenței medicale, ca prim pas pentru a le combate eficient. Nu mai este timp pentru a rămâne blocați la nivel de teorie! Este nevoie să fie luate măsuri urgente pentru a asigura accesul în condiții optime la servicii medicale și tratament, atât pentru pacienții cu afecțiuni cronice, cât și pentru cei cu boli acute, inclusiv, dar nu limitat la COVID-19”, se arată într-un mesaj al Consiliului Național pentru Siguranța Pacientului.

De asemenea, Consiliul Național pentru Siguranța Pacientului solicită unităților medicale, dar și autorităților de resort să identifice cu exactitate care sunt și cum pot fi acoperite necesitățile pentru a consolida siguranța pacientului și accesul acestuia la îngrijire și terapie, pentru menținerea sau îmbunătățirea stării acestuia în cazul bolilor cronice, precum și pentru evitarea deteriorării stării sau a evoluțiilor fatale, inclusiv printr-un tratament profilactic, în cazul afecțiunilor acute, în primul rând în cazul infectării cu virusului SARS-CoV-2, potrivit aceluiași mesaj.

„Când vorbim de conceptul de siguranța pacientului trebuie să avem în vedere o legislație aplicabilă, cu norme clare și concrete, care să fie implementate rapid. Este extrem de important ca această legislație să fie cunoscută și aplicată la toate nivelele, fără a lăsa loc de confuzie sau lipsă de precizie, chiar și în fața unei situații atât de complexe precum cea pe care o traversăm în prezent. Legislația trebuie să asigure dreptul la tratament al oricărui om din această țară, în permanentă, dar cu atât mai mult în această perioadă fără precedent în istoria medicală a țării noastre, în care presiunea exercitată asupra sistemului de sănătate este dispusă neuniform, cu zone de maxim impact și zone prea puțin utilizate și care nu pot fi eficentizate pentru adevăratele necesități”, se arată în mesajul Consiliului.

Astfel, Consiliul Național pentru Siguranța Pacientului pledează pentru realizarea unui pachet legislativ pe tematica siguranței pacientului și își oferă contribuția, în limitele prerogativelor și atribuțiilor sale, la trasarea acestui proiect. Solicităm reguli clare, aplicabile, care să le garanteze celor aflați în suferință accesul la cele mai rapide și bune soluții pentru ei, în contextul existent.

„Consiliul Național pentru Siguranța Pacientului pledează pentru stabilirea de politici și implementarea de proceduri, protocoale și ghiduri care să fie puse în practică în toate unitățile medicale din țară, care să nu rămână pe hârtie. Pentru aceasta, este nevoie de formarea și implementarea culturii siguranței pacientului atât în rândul profesioniștilor din sănătate, cât și în rândul pacienților și aparținătorilor. Suntem conștienți cu toții că este nevoie de formare a profesioniștilor din sănătate în domeniul asigurării și îmbunătățirii continue a calității serviciilor de sănătate și a siguranței pacientului, dar nu trebuie să neglijăm sau să uităm faptul că este nevoie în egală măsură și de educație terapeutică a pacientului”, a declarat prof. dr. Mircea Enescu, președintele Consiliului Național pentru Siguranța Pacientului.

Consiliul Național pentru Siguranța Pacientului este un for consultativ, format din societăți științifice și asociații de pacienți, aflat în coordonarea Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, ce are ca principale obiective formarea și implementarea culturii siguranței pacientului în rândul profesioniștilor din sănătate, formarea și implementarea culturii calității și siguranței serviciilor de sănătate în rândul pacienților și aparținătorilor, precum și activități de cercetare specifice asigurării calității serviciilor de sănătate și siguranței pacientului.

Articolul precedentCifrele zilnice transmise de Grupul de Comunicare Strategică: 4.255 de cazuri noi de persoane infectate
Articolul următorO nouă propunere pentru deschiderea fizică a școlilor, în localități cu incidența COVID mai mică de 3 la mie