Conferinta NefroCarDia, intre 30 septembrie si 2 octombrie, la Sibiu

0
63

Societatea Romana de Nefrologie in colaborare cu Societatea Romana de Cardiologie, Societatea Romana de Diabet si Societatea Romana de Medicina Interna organizeaza, in perioada 30 septembrie – 2 octombrie, la Sibiu, prima editie a Conferintei Interdisciplinare NefroCarDia.

Necesitatea organizarii unei astfel de conferinte a devenit tot mai evidenta pe masura ce apar tot mai des pacienti care prezinta patologii complex, afectiunile renale fiind strans legata de bolile cardiovasculare si diabetul zaharat.

Conferinta se va axa pe aducerea in atentie a posibilitatilor de depistare precoce si de interventie combinata in eforturile de a diminua efectele devastatoare pe care cele trei afectiuni le determina: afectiunile renale, bolile cardiovasculare si diabetul zaharat.

Printre temele care vor sustinute in cadrul conferintei: Boala cronica de rinichi – o afectiune silentioasa, Interfata cord-rinichi, implicatii diagnostice si terapeutice, Hipertensiunea ca factor de risc pentru boala cronica de rinichi si diabet, Nefropatia ischemica si boala ateroembolica, Diabet – Rinichi – Boala cardiovasculara. Corelatii clinico-patologice, Nefropatia diabetica – Boala renala diabetica: entitatii distincte, Diabetul post-transplant renal, Sindromul cardio-renal-anemie, Anemia, boala cronica de rinichi, boala cardiovasculara si diabetul zaharat, Afectarea renala in insuficienta cardiaca, Noi verigi ale sindromului metabolic,Deficitul partial de testosteron: veriga endotelio-endocrinologica a sindromului metabolic la barbatul adult, Complicatii ale dializei. Cum le putem preveni? etc.

Articolul precedentSaptamana afectiunilor cardiovasculare pe SanatateaTV.ro, in perioada 27 septembrie – 1 octombrie
Articolul următorConferinta Nationala de Medicina a Familiei 2010