Conferinta de presa: Ziua Mondiala a Diabetului 2012, marcata la Oradea

0
22

La inceputul lunii noiembrie 2012, dupa 18 luni de dezbateri pe tema bolilor cronice netransmisibile, Organizatia Mondiala a Sanatatii a formulat pentru prima data lista celor noua prioritati la nivel mondial, iar diabetul este una dintre acestea, dovada ca reprezinta o adevarata problema de sanatate publica.

in Romania, se estimeaza ca numarul celor care sufera de diabet depaseste cu mult cifra de 1 milion, dar multi nici macar nu stiu ca au aceasta afectiune.

in contextul avertizarilor internationale si a situatiei ingrijoratoare din Romania, va invitam miercuri, 14 noiembrie 2012, ora 11.00, la conferinta de presa dedicata Zilei Mondiale a Diabetului, care va avea loc la Primaria Municipiului Oradea, in sala Rimler Karoly.

Ad in title

Evenimentul face parte din Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul 2012, care se desfasoara in acest an la Oradea, in perioada 10-14 noiembrie, si are drept obiective principale pe de o parte informarea publicului larg cu privire la preventia diabetului, iar pe de alta parte educarea celor care sufera de aceasta afectiune asupra controlului eficient al bolii.

in cadrul conferintei de presa care marcheaza si Ziua Mondiala a Diabetului 2012, care se desfasoara in fiecare an pe 14 noiembrie, se va trage un puternic semnal de alarma cu privire la incidenta si prevalenta ridicata a diabetului in Romania, se vor prezenta statistici la nivelul judetului Bihor, oferindu-se totodata sfaturi despre cum putem contribui la impiedicarea aparitiei acestei afectiuni.

La eveniment vor participa:

– prof.univ.dr. Amorin Popa, presedintele Comisiei de Diabet din Ministerul Sanatatii si seful Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Oradea

– dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Oradea

– reprezentanti ai autoritatilor din Oradea

Tot de Ziua Mondiala a Diabetului 2012, pe 14 noiembrie, in cadrul Campaniei Nationale Controleaza-ti Diabetul, editia Oradea, va invitam la ora 17.00, in Lotus Shopping Center, la un eveniment special – gimnastica ritmica cu cercuri albastre. Cercul albastru este simbolul mondial al luptei impotriva diabetului si al Zilei Mondiale a Diabetului. De asemenea, in cursul serii, Primaria Municipiului Oradea va fi iluminata in albastru, un alt eveniment emblematic al acestei zile marcate la nivel mondial, in semn de speranta pentru milioanele de persoane din lume care sufera de diabet.

Campania Nationala Controleaza-ti Diabetul, editia Oradea, este organizata de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Oradea. Parteneri stiintifici: Asociatia Romana de Educatie in Diabet si Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Pe plan local, manifestarea este sustinuta de catre Primaria Municipiului Oradea.

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentCampania Nationala Controleaza-ti Diabetul 2012, editia Oradea
Articolul următorUn set de recomandari concrete pentru reducerea mortalitatii infantile va fi inaintat autoritatilor