Aproximativ 1 din 10 romani sufera de o forma de afectiune renala, dar multi dintre ei nu sunt diagnosticati la timp si ajung sa se confrunte cu patologii renale grave. in general, oamenii subestimeaza rolul vital al rinichilor in buna functionare a organismului, neconstientizand faptul ca acestia elimina toxinele si apa in exces din sange, fiind purificatorii corpului nostru.

Pentru a marca Ziua Mondiala a Rinichiului, va invitam miercuri, 7 martie, ora 12.00, la conferinta de presa organizata in sala de conferinte a Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” (intrarea dinspre Bdul Dacia, corp A, etaj 4). Subiectele vor viza slaba diagnosticare a bolii cronice de rinichi, importanta preventiei si diagnosticarii precoce, reducerea factorilor de risc in aparitia bolii cronice de rinichi si viata pacientilor cu dializa.

Pentru a vedea ce inseamna viata unui bolnav de afectiune cronica renala, in cadrul evenimentului va fi prezent un pacient care de 35 de ani face dializa pentru a putea trai.

La conferinta de presa vor lua cuvantul:

– prof.univ.dr. Eugen Mota, presedintele Societatii de Nefrologie din Romania;

– prof.univ.dr. Ioanel Sinescu, noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti;

– prof.univ.dr. Alexandru Ciocalteu, directorul Spitalului „Sfantul Ioan” din Bucuresti;

– prof.univ.dr. Gabriel Mircescu, directorul medical al Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”;

– prof.univ.dr. Mircea Penescu, directorul general al Spitalului Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davilaa€œ.

in cadrul conferintei de presa vor fi anuntate conditiile de testare gratuita a functiei renale organizate de Spitalul de Nefrologie „Dr. Carol Davila”. Dupa conferinta, jurnalistii vor putea participa la un tur al spitalului, avand posibilitatea de a intra in contact cu ceea ce inseamna dializa si boala cronica de rinichi.

Partener institutional: Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”

Partener: Fresenius Medical Care