Conf. univ. dr. Victor Strambu: Copiii nu s-au infectat in spital

0
47

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, conf. univ. dr. Victor Strambu, a declarat in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Ministerul Sanatatii ca micutii cu infectii grave din judetul Arges nu s-au infectat in cadrul spitalului.

„Copiii nu s-au infectat in spital. Am primit asigurari in acest sens atat de la Directia de Sanatate Arges cat si de la Spitalul Marie Curie. in ceea ce priveste rezultatele probelor de alimente, acestea vor fi prezentate in 3 – 7 zile. De altfel nu putem trage concluzii cu privire la alimentatia copiilor, deoarece nu au fost alimente comune. Au fost doua cazuri in care laptele a fost preparat cu apa de la fantana. Ministerul Sanatatii va va comunica rezultatele anchetei, precum si masurile de la Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile”, a declarat conf. univ. dr. Victor Strambu.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii a mai adaugat ca la Pitesti au fost internati patru copii pe o durata de 2-3 zile si ca majoritatea au prezentat simptome inainte de a se adresa spitalului.

Articolul precedent70% din decesele asociate cancerului pulmonar, cauzate de fumat. Specialist: Faptul de a nu fuma reduce riscul de cancer cu 30%
Articolul următorMS: In ultimele 36 de ore nu s-au mai inregistrat cazuri noi de copii transferati din Arges la Spitalul Marie Curie