Conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu, despre testarea antigen în farmacii

0
18

Pentru realizarea unui test antigen pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2 este nevoie de recoltare de probe, iar farmaciile nu reprezintă „cel mai potrivit loc”, a declarat conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș” din Capitală.

”Este o problemă foarte spinoasă. Să faci un test necesită o recoltare de exudat nazal sau faringian, ori această recoltare nu poţi să o faci într-un loc public, unde sunt mulţi alţii. Necesită ori condiţii de domiciliu propriu, unde eşti numai tu cu tine, ori recoltare, într-adevăr într-o instituţie spitalicească sau într-un cabinet medical. A recolta într-o farmacie nu ştiu dacă este chiar cel mai potrivit lucru”, a precizat conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu, duminică, la un post de televiziune.

Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș” a precizat că la spitalul pe care îl conduce au ajuns ”foarte mulţi” pacienţi cu COVID-19 care au afirmat că s-au testat, dar nu s-au înregistrat în ”nicio reţea oficială” înainte să ajungă la unitatea medicală pe fondul agravării bolii.

Întrebată cât va mai dura pandemia, medicul a răspuns: ”Anul ăsta va ţine. Speranţele noastre se îndreaptă către anul viitor”.

”Speranţa masivă că nu va fi valul patru este dată de această vaccinare”, a adăugat Simin Florescu.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat, joi, că a fost creat cadrul legal pentru testarea rapidă antigen în farmacii, urmând să aibă loc discuţii cu reprezentanţi ai farmaciilor.

Articolul precedentConf. univ. dr. Simin Aysel Florescu: Toate camerele de gardă sunt colmatate cu pacienţi în stare gravă
Articolul următorMinisterul Sănătății: Experții recomandă vaccinarea și persoanelor care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2