Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun: Protejarea, susţinerea, extinderea forţei de muncă din sănătate trebuie să fie o prioritate strategică pentru stat

0
444

Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică din cadrul Administrației Prezidențiale, a subliniat, joi, cu prilejul lansării Inițiativei România Contează, că un sistem de sănătate rezilient care poate răspunde nevoilor de sănătate mereu în schimbare ale populaţiei se fundamentează pe cadre medicale potrivite, cu competenţe şi motivaţii potrivite, la locul şi momentul potrivit.

„Protejarea, susţinerea, extinderea forţei de muncă din sănătate trebuie să fie o prioritate strategică pentru stat. Investiţia în resursa umană din sănătate ia forma investiţiei în educaţia bazată pe competenţe, locuri de muncă decente şi salarizare echitabilă. Avem nevoie de planificare inteligentă în domeniul forţei de muncă din sănătate care să asigure numărul adecvat de profesionişti cu specializările adecvate şi o distribuţie geografică optimă. Avem nevoie, în egală măsură, de spitale curate, de condiții, de salarizare, de infrastructură adecvate pentru desfășurarea activității la cele mai înalte standarde, de oportunități de dezvoltare a carierei și de specializare și, nu în ultimul rând, de o revalorizare a profesiei medicale, pentru ca atât medicii activi în sistem, cât și cei tineri să aleagă să profeseze în România”, a declarat conf. univ. dr. Diana Loreta Păun.

Consilierul prezidențial a subliniat necesitatea consolidării colaborării dintre medicii din țară și cei din diaspora, „în vederea schimbului de expertiză, a transferului de expertiză ori inițierii de proiecte comune”.

Conf. univ. dr. Diana Loreta Păun a participat, joi, la evenimentul de lansare a Inițiativei România Contează, o campanie dedicată medicilor, lansată de Colegiul Medicilor din Municipiul București, în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată la 7 aprilie.

„Inițiativa România Cotează a Colegiului Medicilor din Muncipiul București este lăudabilă”, a afirmat consilierul prezidențial.

Articolul precedentPreședintele CMMB: Inițiativa România Contează, un mesaj de apreciere pentru medicii care au ales să profeseze sistemul de sănătate românesc
Articolul următorMinistrul Sănătății: Cred că partea cea mai dificilă este reprezentată de repartiţia teritorială a medicilor în ţara noastră