Conf. dr. Mihai Craiu: Nu mai administrați „coktailuri” de siropuri antitusive și antihistaminice copiilor

0
136

Conf. dr. Mihai Craiu, medic primar pediatru, îi avertizează pe părinții care le dau copiilor mici medicamente pentru tuse și răceală fără să consulte specialistul că se expun unor riscuri mari. Peste 40 de decese au fost raportate în ultimii ani, la copii mici, în SUA, ca urmare a utilizării excesive și a supradozării accidentale, atrage atenția medicul pediatru.

„Mulți copii răcesc acum, când a scăzut semnificativ temperatura. Când ar trebui să ne impacientăm în fața unui copil mic (cu vârstă sub 5 ani) care tușește și are febră? Aș reveni cu o mare rugăminte adresată părinților: nu mai administrați „coktailuri” de siropuri antitusive și antihistaminice copiilor care au răceli banale”, transmite medicul pediatru, într-un mesaj pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

„Semnalul trebuie tras, deoarece un sondaj recent, printre părinții americani, arată că aproape jumătate din aceștia au dat copiilor lor CCM (cough and cold medication – medicamente pentru tuse și răceală). Peste 40 de decese au fost raportate, la copii mici, în SUA, ca urmare a utilizării excesive și a supradozării accidentale sau voluntare a acestor CCM”, a adăugat medicul pediatru.

Conf. dr. Mihai Craiu subliniază că autoritățile americane interzic utilizarea CCM ca automedicație, în special la copiii cu vârstă sub 4 ani.

„Aceste medicamente sunt etichetate cu această avertizare, chiar de către producători”, precizează Conf. dr. Mihai Craiu.

Articolul precedentIncidenţa COVID-19 continuă să scadă în Bucureşti și a ajuns la 12,89 cazuri la mia de locuitori
Articolul următorGCS: La nivel național, la acest moment, nu este disponibil niciun pat ATI liber pentru pacienții COVID