Conf. dr. Diana Păun: Îmbunătățirea vieții pacienților cu mielom multiplu presupune reducerea inechităților de acces la diagnosticare precoce și tratament

0
324

„Eforturile autorităților pentru îmbunătățirea vieții pacienților presupun în primul rând reducerea inechităților de acces la diagnosticare precoce și tratament, precum și eficientizarea traseului medical pentru o experiență de boală îmbunătățită”, a declarat, miercuri, Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială.

„Știm cu toții că se înregistrează sincope privind centrele de diagnostic la nivel teritorial, precum și a resursei umane specializate. De aceea este prioritar ca autoritățile să acorde atenție investiției în creșterea capacității de diagnosticare la nivel național, pentru reducerea numărului de cazuri care, din păcate, ajung la medic în stadii avansate ale bolii”, a declarat Conf. dr. Diana Loreta Păun.

Este nevoie de o abordare integrată în ceea ce privește managementul pacientului cu mielom multiplu, a subliniat consilierul prezidențial.

„Susțin demersurile pentru abordarea integrată, în echipe multidisciplinare, care poate aduce îmbunătățiri concrete pentru viaţa pacienţilor şi a familiilor. Inovaţia şi progresul, mai ales în tratamentul personalizat, devin o realitate care, susținute de soluțiile inovative și ale medicinei digitale, pot oferi noi perspective pentru pacienţii cu mielom”, a afirmat consilierul prezidențial.

Conf. dr. Diana Loreta Păun a subliniat nevoia de solidaritate, cooperare între autorităţi, profesioniştii din sănătate şi asociaţiile de pacienţi, astfel încât să se asigure potenţialul maxim al progresului medical în abordarea acestei afecţiuni.

„Evenimentul de astăzi poate reprezenta cea mai bună platformă care poate coaliza acest parteneriat extins în beneficiul pacienților”, a mai spus consilierul prezidențial.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Conferinței-dezbatere „Mielomul multiplu – S.O.S. pentru diagnosticare precoce”,  organizată în format hibrid de Societatea Română de Hematologie şi Asociaţia S.O.S Mielom, în contextul Zilei Internaţionale de Acţiune împotriva mielomului.

 

Articolul precedentMinisterul Sănătății, precizări privind administrarea pastilelor de iodură de potasiu
Articolul următorRectorul UMF ”Carol Davila”: În pandemie, medicii infecționiști au creat un adevărat cordon sanitar pentru salvarea de vieți