Conf. dr. Diana Loreta Păun: Avem nevoie de un parteneriat extins pentru a obține un potențial maxim în beneficiul pacientului cu hemofilie

0
213

”Pledez pentru asumarea unor eforturi susținute, având ca scop promovarea unor politici incluzive care să aducă îmbunătățiri concrete, tangibile pentru viața pacienților cu hemofilie și a familiilor lor”, a declarat, marți, Conf. dr. Diana Loreta Păun, consilier prezidențial – Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială.

”Este important să punem accent și pe partea de educare a pacienților, astfel încât aceștia să își cunoască boala și să înțeleagă cât este de important să primească sprijin adecvat. Doar prin creșterea gradului de conștientizare asupra acestor afecțiuni și prin aducerea constantă în atenție a provocărilor cu care se confruntă pacienții putem crește accesul echitabil la îngrijire și tratament”, a precizat Conf. dr. Diana Loreta Păun.

Consilierul prezidențial a subliniat importanța unui parteneriat extins, care să aducă benficii pentru pacienții cu hemofilie.

”Avem nevoie de un parteneriat extins și susținut între autorități, societate civilă, mediu de afaceri, comunitatea medicală și științifică, astfel încât să putem obține un potențial maxim al acestei cooperări în beneficiul pacientului. Cred că acesta este și mesajul din spatele sloganului ales pentru Ziua Mondială a Hemofiliei din acest an: acces pentru toți, parteneriat, politică, progres, angajarea guvernelor, integrarea afecțiunilor hemofilice în politica națională”, a mai precizat consilierul prezidențial.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Conferinței-Dezbatere ”Parteneriat pentru Hemofilie”, organizată de Societatea Română de Hematologie și Asociația Națională a Hemofilicilor din România, în contextul Zilei Mondiale a Hemofiliei 2022.

Articolul precedentMedicul german Andrea Ammon rămâne la conducerea ECDC pentru încă doi ani
Articolul următorRomânii pot intra în Bulgaria fără certificat COVID-19, începând de miercuri