Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a adoptat noi restricții pentru Capitală

0
192

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență, întrunit în ședință de extraordinară, a emis Hotărârea nr. 8 din 07.03.2021, Capitala urmând să intre în scenariul roșu, de duminică, de la miezul nopții.

Astfel, potrivit Hotărârii, se dispun măsuri pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade.

În unitățile de invățământ, participarea la ore se desfășoară cu prezeță fizică pentru toți preșcolarii și elevii din învățământul primar.

Pentru elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.

Este permisă organizarea cu prezență fizică în unitățile de învățământ a următoarelor activități: simularea examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali, evaluările naționale; orele remediale pentru toate clasele.

Pentru restul elevilor, se va realiza participarea zilnică în sistem online.

Potrivit Hotărârii, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializarc și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent;

De asemenea, se interzice activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, cu excepția deservirii persoanelor cazate în interiorul acestor unități.

Este permisă prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă, sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății, ministrului Economiei, antreprenoriatului și turismului și al președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.

De asemenea, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară;

În aceeași Hotărâre se mai arată că este interzisă organizarea și desfășurarea activității cu publicul în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, inclusiv celor de tipul drive-in;
Este interzisă, de asemenea, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.

Articolul precedentGCS a anunțat alte 3.288 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2
Articolul următorAccelerare a campaniei de vaccinare antiCOVID în Franța: 500.000 de persoane, imunizate în două zile