Compania Moderna a primit aprobarea de către Comisia Europeană a acordului de cumpărare în avans a unei cantități inițiale de 80 de milioane de doze de vaccin mRNA împotriva COVID-19 (mRNA-1273). Comisiei Europene i-a fost acordată opţiunea de a achiziţiona până la 80 de milioane de doze suplimentare.

„Apreciem încrederea pe care Comisia Europeană a arătat-o faţă de platforma noastră de vaccin mRNA prin includerea mRNA-1273 în portofoliul lor de vaccinuri. Suntem conştienţi de faptul că în lupta împotriva acestei pandemii este nevoie o serie de soluţii şi suntem mândri de rolul pe care Moderna îl joacă în acest efort global,” a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer al Moderna.

Moderna afirmă că vaccinul pe care l-a dezvoltat are o eficienţă de 94,5%, potrivit rezultatelor ultimei etape a studiilor clinice (faza a 3-a), devenind al doilea producător de vaccinuri care anunţă rezultate peste aşteptări, după Pfizer şi partenerul său BioNTech.

„Alături de partenerii noştri strategici, Lonza şi Rovi, ne-am extins capacitatea de producţie în afara Statelor Unite, pentru a putea livra aproximativ 500 de milioane de doze pe an şi posibil până la 1 miliard de doze pe an începând cu 2021, dacă acesta este aprobat”, a adăugat Bancel.