Cobai terapeutici, la un spital de psihiatrie din Oradea!

0
236

Reprezentantii Consiliului Europei si-au manifestat interesul fata de administrarea medicamentelor psihotrope unor pacienti care nu fusesera corect informati, in scopul efectuarii unor teste terapeutice. Cazul a fost semnalat intr-un spital de psihiatrie din Oradea.

Expertii de la Comitetul Antitortura (CPT) din Consiliul Europei au descoperit in cadrul unei vizite, efectuate in iunie 2006, ca la un spital de pshiatrie din Oradea se realizau experimente cu medicamente psihotrope, pe persoane considerate „cazuri sociale cronice”. Acestia au fost insa informati ca medicii le administreaza „medicamente speciale din strainatate”, superioare „medicamentelor comune din Romania”, potrivit unui raport publicat la Strasbourg.

11 persoane (sapte barbati si patru femei) erau folositi in calitate de cobai terapeutici, la spitalul de pshiatrie din Oradea. Acestia nu figurau pe lista pacientilor si fusesera integrati la categoria de „cazuri sociale cronice”. Persoanele carora li s-au administrat medicamentele nu erau autorizate sa iasa singure din spital, potrivit reprezentantilor CPT.

Articolul precedentTinerele romance nu merg la ginecolog pentru contraceptie!
Articolul următorZaharul provoaca dependenta si probleme comportamentale