CNSU: Stocuri de urgenţă medicală cu produse sanitare necesare în procesul de vaccinare anti-COVID, majorate

0
248

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis, joi, majorarea cantităţilor stocurilor de urgenţă medicală cu produse, materiale şi echipamente sanitare necesare în procesul de vaccinare a populaţiei împotriva virusului SARS-CoV-2.

Astfel, în hotărâre este prevăzută achiziţionarea a: 3.000.000 bucăţi de teste rapide pentru depistarea virusuluiSARS-CoV-2; 1.200.000 bucăţi de seringi de unică folosinţă – 3 ml; 4.500.000 bucăţi ace de seringi; 5.000.000 de perechi mănuşi de unică folosinţă pentru consultaţii; 1.500.000 bucăţi măşti de protecţie de tip FFP2.

Potrivit hotărârii adoptate de CNSU, se propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziţionării acestor produse să fie alocate la nevoie Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

Articolul precedentPremierul Florn Cîţu: Nu s-a discutat despre instituirea stării de urgenţă
Articolul următorMinisterele Educaţiei – Sănătăţii, abilitate să modifice ordinul privind prezenţa fizică a elevilor la școală