CNSU a aprobat Hotărârea nr. 83 pentru achiziționarea a 70 milioane de teste de salivă

0
293

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 83 privind includerea testelor rapide de determinare a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă în categoria stocurilor de urgență medicală de strictă necesitate.

Astfel, 70 de milioane de teste de salivă ar urma să fi achiziționate și folosite apoi pentru ca elevii infectați să poată fi diagnosticați rapid.

Sumele necesare achiziționării acestora provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

„Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:
Art.1 – (1) Se aprobă stabilirea unei noi categorii de produse, stocuri de urgență medicală de strictă necesitate, constând în teste rapide de determinare
a antigenului SARS-CoV-2 efectuate din probă de salivă, în scopul monitorizării permanente și eficiente a riscului epidemiologic la nivelul unităților de
învățământ, cantitatea necesară fiind stabilită în anexă.
Art.2 – Se propune ca pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 1 să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.
Art.3 – Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.
Art.4 – Anexa face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în Hotărârea nr. 83

 

Articolul precedentAngajații Pfizer din SUA care nu se vaccinează anti-COVID ar putea fi dați afară
Articolul următorGCS a anunțat 14.019 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2