CNCAV: Peste cinci milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu schemă completă

0
56

România a depășit pragul de cinci milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu schemă completă, a anunțat, luni, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

”Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”, a transmis CNCAV, pe pagina de Facebook.

Potrivit sursei citate, prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Președintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiță, a transmis că fiecare persoană vaccinată este o persoană mai bine protejată în fața maladiei COVID-19, indiferent de tipul variantei virale care a determinat îmbolnăvirea.

”Decizia de vaccinare împotriva COVID-19 aparține fiecăruia dintre noi și ideal ar trebui să fie bazată pe convingerea că doar așa putem să reducem riscul formelor grave de boală și să salvăm cât mai multe vieți. De decizia noastră depinde, implicit, toată comunitatea din care facem parte”, a scris președintele CNCAV, pe pagina sa de Facebook.

Articolul precedentCîmpeanu:Personalul din învățământ rămâne cea mai numeroasă categorie socio-profesională vaccinată anti-COVID
Articolul următorSindicate, despre renunțarea la proiectul care obliga angajații nevaccinați din Sănătate să se testeze