CNCAV: O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson ajunge miercuri în România

0
44

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă de vaccin de la compania farmaceutică Johnson&Johnson, constând în 300.000 de doze, va ajunge, miercuri, în ţară.

„300.000 doze de vaccin Janssen vor ajunge mâine, 22 septembrie a.c., la Compania Naţională Unifarm SA. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Compania Naţională Unifarm SA, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a precizat CNCAV.

Potrivit sursei citate, depozitul Companiei Naţionale Unifarm SA este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Până în prezent, 1.081.300 de doze Janssen au fost recepţionate, iar 693.967 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

Articolul precedentA fost semnat contractul pentru finalizarea Spitalului Orășenesc Sinaia, început în urmă cu 29 de ani
Articolul următorCîțu: Este anormal şi cineva trebuie să răspundă dacă valul patru al pandemiei de COVID nu a fost pregătit