CNCAV, despre semnalul de alarmă tras de medici: Au început să vină familii întregi, toți cu COVID

0
82

Secțiile de terapie intensivă COVID-19 din București sunt pline non-stop, iar tendința este ca la spital să ajungă familii întregi, inclusiv cu bebeluși de o lună, avertizează medicii, transmite Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.

”Mai grav este că, acum, în valul 4, familii întregi, de la bebeluși de o lună până la adolescenți de 16-17 ani, împreună cu părinții lor, au nevoie de internare. Și cei mai mulți sunt nevaccinați”, avertizează CNCAV, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

”În ultimele zile au început să vină familii întregi, toți cu COVID, niciunul nu e vaccinat, nici cei care puteau, nici cei cu factor de risc. Ajung să-și infecteze toată familia sau se infectează simultan și ajung la noi internați. Avem și nou născuți, în jur de 3 – 4 luni”, a declarat Conf. Dr. Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din Capitală, potrivit CNCAV.

Medicii atrag atenția că pacienții ignoră simptomele și încearcă să se trateze acasă.

”Ajung în ultimul stadiu al bolii. Dacă vin după 8-9 zile și vin cu insuficientă respiratorie și ajung direct la ATI, sunt greu de tratat. Dacă măcar ar veni în primele zile ale bolii i-am ajuta mai mult. Din nefericire iau medicamente după ce au citit pe net, pe site-uri anti-vaccinare sau de tratamente naturiste și pe lângă faptul că nu-i ajută cu nimic îi mai supun și la efecte adverse. Parcă trăim într-un film absurd, o luăm de la capăt cu observațiile”, a explicat a declarat Conf. Dr. Simin Aysel Florescu.

”Mesaj mai direct că acesta nu există: nu vă jucați cu viața voastră sau a familiilor voastre, că o să veniți într-un moment în care să nu mai putem face nimic pentru voi”, a avertizat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale “Victor Babeș” din Capitală.

Articolul precedentIncendiu la Spitalul de Psihiatrie din Arad. Trei cadre medicale și trei pacienți, transportați la UPU
Articolul următorPrefectul Capitalei, despre obligativitatea purtării măștii de protecție în proximitatea școlilor