CNAS: Orice asigurat care se prezinta la CAS cu CNP-ul poate verifica serviciile medicale de care a beneficiat

0
9

Orice asigurat care se prezinta cu CNP-ul la casele de asigurari de sanatate poate vedea in urma implementarii bazei de date a asiguratilor, serviciile medicale de care a beneficiat intr-o anumita perioada. Potrivit, reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, baza de date a asiguratilor este disponibila incepand cu 1 septembrie 2012.

„Orice asigurat, in urma implementarii bazei de date a asiguratilor, poate sa verifice serviciile medicale de care a beneficiat. Casele de asigurari de sanatate trebuie sa puna la dispozitia asiguratului toate informatiile de care are nevoie. Sistemul este functional incepand cu 1 septembrie 2012, iar casele de asigurari de sanatate au obligatia de a afisa pe site acest drept al asiguratilor”, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, Adrian Nan reprezentantul Directiei de Control si Monitorizare a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Indirect, prin aceasta masura, s-a atras atentia furnizorilor de servicii medicale ca pot fi verificati chiar de catre pacientii pe care ii au in evidenta. Prevederea este trecuta in legea numarul 95/2006 a Legii Nationale de Asigurari de Sanatate, dar nu a fost posibila implementarea ei pentru ca nu a existat o baza unica de date de la toti furnizorii de servicii medicale.

Ad in title
Articolul precedentAutoritati, sportivi de performanta, cadre medicale si public larg la Fundeni Challenge 2012
Articolul următorDr. Raed Arafat, noul ministru al Sanatatii