CNAS: O mare parte din măsurile de protecție din sănătate vor fi menținute

0
59

O mare parte din măsurile de protecție instituite în sistemul de sănătate prin Ordonanțe militare vor fi menținute și în perioada următoare, au anunțat reprezentanții  Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

„O parte din restricțiile instituite prin Ordonanțele militare vor  fi înlocuite  cu noi reglementări, dar este necesar și un grad mai mare de responsabilitate din partea populației. Facem apel către cetățeni să adopte în continuare un comportament  prudent, în concordanță cu recomandările specialiștilor, pentru a preveni îmbolnăvirile cu COVID-19”, a declarat Adela Cojan, președintele CNAS.

Potrivit acestora, scopul menținerii măsurilor este limitarea răspândirii infecției cu virus SARS-COV-2 în rândul populației care accesează servicii medicale.

“În urma consultărilor cu specialiștii din domeniul sănătății vor fi stabilite  reglementările necesare privind modul de acordare a serviciilor medicale, care  vor face obiectul unui proiect de act normativ ce  va fi supus aprobării Executivului”, se arată într-un comunicat al CNAS.

Potrivit aceleiași surse, limitarea raspândirii noului coronavirus și  accesul în siguranță la servicii medicale vor rămâne prioritare în sistemul de sănătate.

“Pe perioada stării de urgență, Casa Națională de Asigurări de Sănătate a  transmis recomandarea ca, atunci când apare o problemă de sănătate, pacientul să se adreseze mai întâi telefonic medicului de familie, urmând ca acesta să decida, dupa caz, daca îi acordă o consultație la distanță, îl cheamă la cabinet pentru o consultație clasică sau îl direcționează către un medic specialist.  Această recomandare va rămâne valabilă și în perioada următoare, când  CNAS  va promova toate reglementările referitoare la modalitatea de acordare a serviciilor medicale ce vor intra în vigoare”, potrivit CNAS.

 

Articolul precedent75.000 de persoane vor beneficia de stimulentul medical
Articolul următorConferință a donatorilor pentru lupta împotriva COVID-19