CNAS, despre accesul la servicii medicale pentru refugiații din Ucraina

0
450

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a informat, joi, că persoanele aflate în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleași servicii medicale ca asigurații români.

”Cetățenii străini și apatrizii aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina beneficiază de aceleași servicii medicale ca asigurații români, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum și de medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale și servicii cuprinse în programele naționale de sănătate curative”, potrivit unui comunicat al CNAS.

Potrivit sursei citate, asistența medicală se acordă de către furnizorii aflați în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate în baza documentului de trecere a frontierei acceptat de statul român. Furnizorii vor păstra o copie a documentului și vor întocmi evidențe distincte pentru serviciile acordate acestor categorii de persoane.

CNAS a transmis o circulară către toate casele de asigurări de sănătate cu informații privind modul de acordare a serviciilor medicale pentru refugiații din Ucraina, pentru a fi transmise tuturor furnizorilor cu care acestea se află în relație contractuală.

Articolul precedentLege promulgată: Reevaluarea periodică a persoanelor cu handicap grav se poate face și la domiciliu
Articolul următorAndrei Baciu: Peste 8 milioane de români s-au vaccinat anti-COVID-19, până la data de 1 martie