CNAS: „Dacă nu o să facem reformă, degeaba creştem salariile”

  0
  248

  Preşedintele CNAS, Valeria Herdea, a avertizat, luni, că în prezent, jumătate dintre cei care lucrează în Sănătate fac parte dintr-o generaţie care în 4 – 6 ani va ieşi la pensie: „50% din oamenii educaţi ai acestei ţări în domeniul medical ori vor lucra după pensie, până când vor creşte pe alţii, ori schimbăm politica în domeniul resursei umane, ori facem ceva în aşa fel încât să dezvoltăm foarte bine reţeaua de îngrijiri medicale” – a precizat aceasta.

  „Dacă nu o să facem reformă, degeaba creştem salariile.

  (…) Dacă nu o să avem curaj să vorbim despre contractul asigurat – asigurator nu o să facem reformă. A vorbi despre contractul asigurat – asigurator înseamnă să înţeleagă fiecare om că are drepturi atunci când este asigurat, că această casă de asigurări cum este ea oferă nişte lucruri prin care îşi poate prezerva sănătatea, dacă este partener activ cu medicii, indiferent de ce segment. Ar trebuie să ne gândim foarte bine că există şi drepturi şi obligaţii în oglindă. Una dintre ele ar fi aceea a prezentării, a simplei programări la medicul fiecăruia de familie în luna de naştere.

  (…) Ar trebui să existe şi aceste obligaţii ale pacientului”, a adăugat Valeria Herdea, citată de Agerpres, în cadrul unor dezbateri organizate de Profit.ro.

  Articolul precedentCNAS nu poate acoperi cheltuielile pentru ultimul trimestru al anului
  Articolul următorSalvați Copiii România: 60 de cabinete de medicină de familie vor fi dotate în vederea susținerii sănătății copiilor și gravidelor vulnerabile din zone defavorizate și în oferirea de tratamente de urgență