Colegiul Medicilor din România organizează, în premieră, la Televiziunea Română (TVR), evenimentul “Întrebări și răspunsuri:Vaccinarea Covid-19 pe înțelesul tuturor”, continuând seria de dezbateri pe tema imunizării.

Astfel, de la ora 18.00 la 19.50, Colegiul Medicilor din România va organiza evenimentul de informare de tip “Întrebări și răspunsuri:Vaccinarea Covid-19 pe înțelesul tuturor”, unde au fost selectați medici din 12 specialități pentru a răspunde la întrebările publicului larg, pe tema vaccinării antiCOVID.

De asemenea, președintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ. dr. Daniel Coriu se va afla, luni după-amiază, în studioul Televiziunii Române, alături de alți medici specialiști, pentru o dezbatere menită să ofere răspunsuri, în mod corect și transparent, la întrebări privind una dintre cele mai fierbinți teme ale momentului: vaccinarea COVID-19.

La dezbatere participă 13 medici din 12 specialități diferite, care vor răspunde la cele mai importante întrebări privind vaccinarea COVID-19 (boli infecțioase, pneumologie, epidemiologie, diabet, cardiologie, endocrinologie, oncologie, obstetrică-ginecologie, medicină internă, medicină de familie, hematologie, alergologie).

Astfel, în platoul TVR, alături de prof. dr. Daniel Coriu- Președintele Colegiului Medicilor din România se vor afla și dr. Andreea Moldovan – medic epidemiolog, secretar de stat în Ministerul Sănătății; șef lucr. dr. Beatrice Mahler – medic pneumolog.

De asemenea, se vor alătura online și:
• conf. univ. dr. Bogdan Timar, medic diabetolog, decanul Facultății de Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara;
• conf. univ. dr. Alexandru Scafa Udriște, medic cardiolog, Spitalul Clinic de Urgență București;
• prof. univ. dr. Cătălina Poiană , medic endocrinolog, președintele Societății Române de Endocrinologie;
• conf. univ. dr. Simin Aysel Florescu, medic infecționist, directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ”Victor Babeș”;
• conf. univ. dr. Dana Lucia Stănculeanu, medic oncolog, președintele Societății Naționale de Oncologie Medicală din România;
• prof. univ. dr. Diana Deleanu, medic alergolog, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca;
• prof. univ. dr. Cristian Băicuș, medic de Medicină Internă, Spitalul Clinic Colentina;
• prof. univ. dr. Radu Vlădăreanu, medic ginecolog, Președintele Societății Române de Obstetrică-Ginecologie;
• dr. Călin Bumbuluț – medic de familie, vicepreședinte al Colegiului Medicilor din România;
• șef lucr. dr. Valeriu Gheorghiță , Președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.