Cluj-Napoca: 60 de persoane vaccinate anti-COVID-19 în prima oră de la deschiderea Drive-Thru

0
73

sursa foto: Emil Boc/ Facebook

Centrul de vaccinare de tip Drive-Thru, de la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, a devenit operațional luni la ora 13.00, în prima oră de la deschidere fiind vaccinate împotriva noului coronavirus 60 de persoane.

”Centrul de vaccinare drive-through amenajat în parcarea Sălii Sporturilor „Horia Demian” a devenit operațional de astăzi. Îndemn toți cetățenii să se vaccineze pentru a avea o șansă sigură de a reveni la normalitate. Vaccinarea se face direct din mașină, fără programare, cu vaccin Pfizer-BioNTech. Programul centrului: luni-duminică 8:00-20:00”, a scris primarul orașului Cluj, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Ad in title

Primarul a ținut să reaminteascp clujenilor cum funcționează centrul de vaccinare drive-thru. Astfel:

”- veți fi ghidați pe toată durata procesului de către personalul specializat, prima oprire fiind punctul de triaj

– se prezintă actul de identitate și preferabil chestionarul de triaj completat în prealabil. Medicul verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare

– ulterior, veți fi ghidați către zona de vaccinare

– vaccinarea se realizează direct în mașină

– datele dumneavoastră vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare

– după vaccin, veți fi ghidați în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical

– în acest timp, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul”, se mai arată în postare.

 

Articolul precedentEXCLUSIV Presiune ridicată la ATI Colentina:Se cere renunțarea la împărțirea spitalelor în COVID și nonCOVID
Articolul următorBucureştenii pot circula şi în weekend până la ora 22.00