Cluj: Centru de transplant multiorgan, unic în Europa de Est. Valoarea estimată se ridică la 200 de milioane euro

0
120

sursa foto: Consiliul Judeţean Cluj/Facebook

Un centru de transplant multiorgan, unic în România şi în Europa de Est, va fi construit la Cluj-Napoca, valoarea sa estimată ridicându-se la 200 de milioane de euro.

„Consiliul Judeţean Cluj a transmis în vederea publicării în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) anunţul referitor la achiziţionarea serviciilor de execuţie a lucrărilor de edificare a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj. (…) Cu o valoare estimată la circa 200 de milioane euro, proiectul Consiliului Judeţean Cluj vizează edificarea primului centru de transplant din ţară care integrează facilităţile necesare pentru patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic şi renal. În cadrul acestuia, toate circuitele, spaţiile şi funcţiunile necesare vor fi realizate la cele mai înalte standarde din domeniu”, se artă într-un comunicat transmis, luni, de Consiliul Judeţean (CJ) Cluj.

Potrivit sursei citate, centrul medical va avea un regim de înălţime 4S+P+5E+Et., va dispune de 12 săli de operaţie şi chirurgie, zone de Imagistică şi U.P.U., laboratoare, unitate de transfuzii şi recoltare sânge, zona A.T.I., cabinete medicale şi săli de cercetare, saloane, heliport etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de pături pentru pacienţi şi 176 de locuri de parcare.

„Intrăm într-o nouă etapă, extrem de importantă, cu această investiţie prin intermediul căreia vom construi, la Cluj, unicul Centru Integrat de Transplant din ţară şi din Europa de sud-est. Vom face tot ceea ce ţine de noi pentru ca etapele procedurale să se deruleze într-un ritm alert, astfel încât construcţia acestui obiectiv medical ultramodern, de o importanţă aparte atât pentru judeţul Cluj cât şi pentru întreaga Românie, să fie finalizată în maxim trei ani”, a declarat, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, citat în comunicat.

Articolul precedentMS: 1.905 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și două decese, în ultimele 24 de ore
Articolul următorIași: O nouă Unitate de Primire a Urgenţelor va fi construită la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”