200 de doze de vaccin anti-COVID-19 urmează să fie distruse, după ce frigiderul în care erau depozitate s-a defectat. S-a întâmplat la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca.

Managerul  Institutului, medicul Mihai Adrian Mleşniţe, a explicat incidentul pentru Sănătatea Tv și RoHealth Review.

„În urmă cu  aproximativ zece zile, dimineață, în centrul de vaccinare, personalul a constatat că în frigider nu era temperatura corectă. Practic, un frigider a cedat peste noapte și 200 de doze de vaccin au fost compromise. Aceste doze urmează să fie distruse. Pacienții programați au fost redirecționați spre un alt centru de vaccinare”.

Managerul spune că frigiderul care s-a stricat a fost înlocuit și, ulterior, dozele de vaccin irosite au fost înlocuite.

Managerul Institulului spune că nu este vorba de o eroare umană și că niciun angajat nu poate fi făcut responsabil pentru acest incident.

„Nu se pune problema de sancțiuni. Nu am cum să aplic sancțiuni personalului pentru un frigider care s-a stricat. Este un incident nefericit, regretabil, însă nu s-a încălcat nicio procedură”, a explicat medicul Mihai Adrian Mleşniţe.