Oamenii de stiinta de la un prestigios institut din Statele Unite ale Americii au realizat un experiment in cadrul caruia au eliminat ciupercile unghiilor de la picioare cu ajutorul unui laser cu raze „reci”.

Spre deosebire de laserele conventionale care utilizeaza caldura, terapia pusa la punct de cercetatorii americani foloseste un tip special de lumina rece, care distruge ciuperca. Potrivit savantilor, aceasta noua terapie nu are efecte secundare, nu afecteaza unghiile si tesuturile din jurul lor.

La nivel global, onicomicoza sau boala cauzata de ciuperca unghiilor de la picioare afecteaza intre 3% si 9% din populatie. Specialistii sustin ca unghiile de la picioare sunt mai expuse riscului de infectare spre deosebire de degetele de la mana. De asemenea cei mai afectati de onicomicoza sunt barbatii.

in aceasta situatie, tratamentele recomandate sunt cele care includ medicamente fungicide, insa ameliorarile se observa abia dupa trei luni de tratament. O alta metoda de tratare a ciupercilor unghiilor de la picioare este vopsirea medicinala a unghiilor. Studii recente au evidentiat ca medicamentele orale sunt eficiente in 50% din cazuri, in timp ce medicamentele care necesita o aplicare locala au succes in mai putin de 10% din totalul cazurilor.

Spre deosebire de aceste tratamente, metoda cu laser este mai eficienta si directioneaza unda de energie spre unghia de la degetul afectat, de la o distanta de aproximativ 15 centrimetri deasupra unghiei.