Cîțu: Vaccinarea profesorilor anti-COVID-19 se va realiza ”într-un timp scurt”

0
62

Vaccinarea profesorilor împotriva noului coronavirus se va realiza ”într-un timp scurt”, a declarat, joi seară, premierul Florin Cîţu, dând exemplul personalului din sistemul medical care a fost imunizat într-o lună de zile. Cîţu anunţă că din martie vom avea 2,4 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 şi apoi numărul va creşte, iar la finalul lunii septembrie se va ajunge ca 70% din populaţie să fie vaccinată.

„Campania de vaccinare înseamnă să-i vaccinăm pe toți românii. Eu nu cred că există o întreagă strategie de a eluda sistemul. Nu cred că există o întreagă strategie de a eluda sistemul. Probleme vor exista tot timpul, dar până la urmă vrem să vaccinăm toţi românii. Acolo vrem să ajungem. Şi campania din România, nu o spun eu, o spun statisticile, suntem pe locul trei în Uniunea Europeană, în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Am început foarte bine cu medicii, apoi am mers cu persoanele în vârstă şi cronicii şi am avut acea problemă cu  oferta de vaccin, dar s-a rezolvat, iar din martie vom avea 2,4 milioane de doze şi apoi numărul  va creşte”, a declarat Florin Cîțu, la un post de televiziune.

Premierul a precizat că se va trece la vaccinarea profesorilor, care se va realiza destul de repede.
”Nu i-a uitat nimeni pe profesori. Când a trebuit să trecem la vaccinarea profesorilor, a fost acea problemă cu vaccinul de la Pfizer, când se schimbau sumele de la o zi la alta aproape şi atunci am intrat într-o situaţie în care a trebuit să facem reprogramări. Am revenit la normal, vor fi şi centre mobile de vaccinare pentru profesori, veţi vedea că se face foarte rapid. Vă aduc aminte că s-au vaccinat aproape toţi medicii într-o lună aproape. Deci vom reuşi să facem şi vaccinarea profesorilor într-un timp scurt”, a mai declarat premierul, anunțând că lunar vor ajunge tot mai multe doze de vaccin anti-COVID-19 în România.
”Vom ajunge la 100.000 de vaccinări pe zi”, susţine premierul, precizând că se va ajunge ca 70% din poplaţie să fie vaccinată până la finalul lunii septembrie.
Articolul precedentMii de pacienți, în pericol. Medicament pentru leucemie, scos de pe lista compensatelor
Articolul următorStudiu: Placenta are un rol protector împotriva COVID-19