Cîțu: Vaccinarea obligatorie, ultima variantă pentru România

0
293

Premierul Florin Cîțu a declarat legat de vaccinarea obligatorie că aceasta este ultima variantă pentru România, iar o astfel de măsură ridică mai multe întrebări.

„Ce facem cu cei care refuză vaccinarea? Ce decizie luăm? Sancționare salarială, desfacerea contractului de muncă, este penal? E ușor să vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau să știu ce facem după aceea, ce vom face. Sunt multe decizii în România cu amenzi, care de cele mai multe ori sunt ignorate (…) Dacă trebuie să dăm afară 30% dintre medici pentru că nu vor să se vaccineze?” a declarat premierul, la un post de televiziune.

De asemenea, prim-ministrul a spus că va merge în Parlamentul României cu un proiect de lege care să prevadă testarea obligatorie pe cheltuială proprie a unor categorii profesionale, dar și privind vaccinarea obligatorie anti-COVID.

„Zilele acestea vom lămuri. Deocamdată avem această măsură clară cu testarea care se plătește. Trebuie să mergem în Parlamentul României cu proiect de lege, nu se poate prin ordonanță de urgență. Este vorba de vaccinarea obligatorie și obligativitatea plății testului a celor care refuză vaccinarea. Ministerul Justiției insistă că aceasta este varianta pe care trebuie să mergem”, a afirmat premierul.

Articolul precedentSCJU Arad: Fiecare angajat care nu este vaccinat va fi testat cu test de tip antigenic, la trei zile
Articolul următorUn nou tratament împotriva celei mai frecvente forme de cancer la ochi dă rezultate încurajatoare