Cîțu: Timpul de răspuns pentru urgențe majore, de cinci sau chiar opt ore pentru ambulanță, în unele județe

0
126

Premierul Florin Cîțu a declarat că în luna septembrie, în mai multe județe, timpul de răspuns pentru urgențe majore a fost de cinci sau chiar opt ore pentru ambulanță, iar pentru solicitările de testare COVID s-au înregistrat întârzieri chiar și de cinci zile .

Făcând o comparație cu luna iunie, când „timpul de răspuns era mult mai mic, și chiar și pentru testare se ajungea imediat”, premierul Florin Cîțu a spus că valul patru al pandemiei nu a fost pregătit.

„S-a ajuns în luna septembrie ca în mai multe județe, timpul de răspuns pentru urgențe majore să fie de cinci sau, respectiv, opt ore pentru ambulanță, iar pentru solicitările de testare COVID, sunt județe în care ambulanța, cu echipajele de testare se prezintă la solicitant și cu cinci zile întârziere. Este inadmisibil, vă rog să remediați foarte rapid această situație. Asta arată că nu a fost pregătit valul patru, când în iunie, timpul de răspuns era mult mai mic chiar și pentru testare se ajungea imediat”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Articolul precedentUn singur pat ATI liber pentru bolnavii COVID-19
Articolul următorCîţu, despre repartizarea sau donarea ventilatoarelor către spitale