Cîţu, despre numărul paturilor ATI libere la nivel naţional

0
273

Premierul Florin Cîţu a anunţat că încă 12 paturi de terapie intensivă au fost operaţionalizate, iar 20 de paturi ATI sunt libere la nivel naţional.

„De joi şi până astăzi, au fost operaţionalizate încă 12 paturi la terapie intensivă şi la nivel naţional, acum, în acest moment, sunt 20 de paturi libere. Totuşi situaţia pentru terapie intensivă rămâne tensionată, resursele pe care le alocăm trebuie să rămână în continuare mari. Este nevoie de acelaşi efort pe care l-am făcut şi acum, să îl continuăm, chiar dacă – şi asta este partea bună – cifrele arată că rata de pozitivare a scăzut şi scade în fiecare zi, chiar şi pentru Bucureşti şi oraşele mari avem o rată a incidenţei, când vorbim de 3 la mie, în scădere în fiecare zi, ceea ce este un lucru bun şi sperăm să continue în acelaşi ritm. I-am asigurat pe cei din DSP-uri de toată susţinerea mea. (…) Nu sunt 1.600 (de paturi ATI – n.r.) încă. (…) Mai avem 40 sau 50 de paturi până la 1.600 de paturi”, a declarat Florin Cîţu, duminică, după ce a participat la şedinţa Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei de la Ciolpani.

El a spus că a rugat inspecţia din Ministerul Sănătăţii să meargă în fiecare judeţ, dimineaţa, în spitale, să vadă exact numărul de paturi reale.

„Ştiu că în Bucureşti se face acest lucru, dar ca să avem la ora 10,00, în fiecare zi, numărul de paturi reale, să ştim exact cu ce lucrăm”, a adăugat premierul.

Articolul precedentCîţu: Vom face un grup de lucru privind raportarea deceselor de COVID-19
Articolul următorAlte aproape 72.000 de persoane vaccinate zilnic. Câte reacţii adverse s-au înregistrat