Cîțu, apel către Ministerul Sănătăţii în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

0
81

Premierul Florin Cîţu a declarat că este important în acest moment ca Ministerul Sănătăţii „să se uite exact care sunt soluţiile” pe termen scurt, imediat, astfel ca tragedii precum cea petrecută vineri în urma incendiului de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa să nu se mai întâmple.

„În primul rând vreau să transmit condoleanţe familiilor îndoliate după tragedia de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa. Am ţinut în permanenţă legătura cu Ministerul Afacerilor Interne, cu Ministerul Sănătăţii, cu autorităţile, pentru a mă asigura că pacienţii sunt transferaţi la spitalele din zonă. Este de neacceptat să se întâmple aceste lucruri, o astfel de tragedie în spitalele din România şi este o realitate pe care, începând din acest an, încercăm să o modificăm după 20-30 de ani de zile în care nu s-a făcut aproape nimic pentru sistemul de sănătate din România. În ceea ce priveşte cazul incendiului, nu mă voi pronunţa în acest moment, aşteptăm informaţiile şi vom vedea exact ce s-a întâmplat. Aşa cum am cerut Ministerului Sănătăţii, în urmă cu câteva luni, să pregătească valul 4, am cerut acea anchetă pentru a vedea cum a fost pregătit valul 4, în acest moment este important ca Ministerul Sănătăţii să se uite exact care sunt soluţiile pe termen scurt, imediat, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a declarat Florin Cîţu, vineri, la Palatul Victoria.

Premierul a subliniat că, în această perioadă, există o presiune pe sistemul de sănătate pe termen scurt.

„Aşteptăm măsurile ca această presiune să fie redusă”, a completat el.

Cîţu a precizat că, în acelaşi timp, a solicitat specialiştilor în domeniu un răspuns la întrebarea dacă această tragedie putea fi evitată.

Pe termen mediu, a adăugat premierul, este foarte important ca tot ce există în PNRR să fie implementat pentru a avea un sistem sau o infrastructură spitalicească care să facă faţă tuturor situaţiilor.

Articolul precedentCîțu l-a demis pe preşedintele ANMCS și a cerut demiterea managerului Spitalului din Constanța
Articolul următorEMA: Posibilă legătură între vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson şi o altă afecţiune rară de coagulare