Cîțu: Ajutoare pentru familiile victimelor din incendiul de la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa

0
292

sursa foto: ISU Constanța

Premierul Florin Cîţu anunţă că vor fi acordate ajutoare familiilor persoanelor decedate în urma incendiului produs, vineri, la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

„Ştiu că şi de la Primăria Constanţa vor fi date ajutoare, şi de la Guvern vor fi date ajutoare, în şedinţa de luni va fi această decizie”, a precizat, duminică, Florin Cîțu.

Un incendiu, soldat cu șapte victime, a izbucnit, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, Focul a izbucnit la secția de terapie intensivă.

În opinia premierului, deciziile luate în ultimele zile în contextul pandemiei nu reprezintă restricţii, acestea fiind impuse în funcţie de propunerile specialiştilor.

„De fapt nu sunt restricţii, trebuie să fim cinstiţi, acestea nu sunt restricţii, sunt măsuri prin care noi introducem certificatul de vaccinare ca activităţile din România să poată să meargă mai departe, fără să existe riscul pentru persoanele care sunt acolo. Ele au fost adoptate în funcţie de cum au fost propuse de specialişti. Aşa am lucrat de la început, aşa lucrez şi în continuare. Specialiştii vin şi propun. Astăzi au propus ceva, în CNSU a fost aprobat, după aceea a fost hotărâre de guvern, în funcţie de cum a evoluat situaţia. Şi vă spun că ieri eu am fost şi am vorbit cu mai mulţi oameni care au activităţi economice. Toţi erau fericiţi că pot să rămână deschişi în perioada următoare doar pentru persoanele vaccinate şi trecute prin boală”, a mai susţinut premierul.

Articolul precedentGCS: 1.440 de pacienți, dintre care 21 copii, internați la ATI. 150 decese, în ultimele 24 de ore
Articolul următorGCS: Doar două paturi libere la ATI pentru pacienții COVID în București. Care este situația la nivel național