Cipru renunță la majoritatea restricțiilor de călătorie legate de COVID-19. Certificatul COVID-19, necesar la intrarea în țară

0
135

Cipru a ridicat luni majoritatea restricţiilor de călătorie. Ministerul cipriot al Transporturilor a anunţat că persoanele care sosesc din orice ţară pot intra în Cipru fie prezentând un certificat de vaccinare sau de recuperare după COVID-19, fie un test COVID-19 negativ.

O nouă relaxare a măsurilor pe plan intern privind COVID-19 va fi decisă săptămâna aceasta, au anunţat autorităţile cipriote, relatează Xinhua, informează Agerpres.

De asemenea, călătorii nu vor mai fi obligaţi să facă un test COVID-19 la intrarea în ţară, iar persoanele cu vârsta sub 12 ani vor fi scutite de orice control al testului COVID-19.

În cazul persoanelor vaccinate nu va exista o dată de expirare în cazul dozei booster, în timp ce schema completă de vaccinare iniţială – de exemplu, primele două doze sau o doză unică în cazul vaccinului Johnson – va fi valabilă nouă luni de la data ultimei doze administrate.

Ministrul Sănătăţii, Michalis Hadjipantelas, a declarat că situaţia epidemiologică din Cipru este cea mai bună din ultimele cinci luni, iar acest lucru a permis ridicarea obligativităţii prezentării unui SafePass la intrarea în magazine şi mall-uri, cu excepţia restaurantelor şi a altor locuri din industria ospitalităţii.

Oficialul va discuta marţi cu echipa de oameni de ştiinţă care consiliază Guvernul şi apoi va face o propunere acestuia pentru relaxarea în continuare a măsurilor interne încă în vigoare. Cabinetul se va reuni miercuri pentru a aproba orice modificare.

Ministrul a precizat însă că ridicarea obligativităţii purtării măştii în interior va fi una dintre ultimele măsuri care vor fi anunţate, potrivit sursei citate.

Articolul precedentO nouă abordare bazată pe inteligența artificială ar putea prezice dacă și când un om ar putea suferi un stop cardiac
Articolul următorConf. dr. Mihai Craiu: Varicela poate fi prevenită prin vaccinare. Nu se tratează cu antibiotice