Cine este noul manager interimar al Institutului Clinic Fundeni, conf. dr. Anca Colita

0
342

Noul manager interimar al Institutului Clinic Fundeni, Anca Colita, activeaza ca medic primar pediatrie, sef sectie pediatrie 2, I.C.Fundeni, din 2011, si este seful disciplinei Pediatrie al institutiei, Departamentul 7, din 2012.

 Anterior, ea a fost asistent universitar, Disciplina Pediatrie Fundeni, in cadrul Departamentului Pediatrie UMF „Carol Davila” Bucuresti/I.C. Fundeni Bucuresti. in 2003, ea a obtinut titlul de Doctor in Ştiinţe Medicale in urma susţinerii publice, in iunie 2003, a tezei cu titlul “Tipul celular ca factor de prognostic in leucemiile acute la copil”. De-a lungul carierei, Anca Colita a obtinut un atestat de studii complementare in managementul serviciilor de sanatate, supraspecializare transplant de maduva osoasa si supraspecializare hemato-oncologie pediatrica.

Conform unor surse din spital care au dorit sa isi pastreze anonimatul, dr. Anca Colita este un medic profesionist, serios, dedicat, iar faptul ca managerul a fost ales din cadrele medicale ale I.C. Fundeni trebuie sa reprezinte un motiv de mandrie

Conform CV-ului oficial, conf. dr. Anca Colita a obtinut licenta de doctor medic in anul 1995, in urma studiilor efectuate la Universitatea „Ovidius” Constanta, Facultatea de Medicina. in perioada 1996 – 2000, ea a activat ca medic rezident pediatrie, iar apoi a obtinut diploma de medic specialist pediatrie in cadrul UMF”Carol Davila” Bucuresti / I.C.Fundeni Bucuresti. Din 1997, Anca Colita a ocupat si functia de preparator universitar, Disciplina Pediatrie Fundeni, Departamentul Pediatrie UMF „Carol Davila” Bucuresti/ I.C. Fundeni Bucuresti.

De asemenea, conf.univ. dr. Anca Colita activeaza ca membru in Societatea Romana de Hematologie si in Societatea Romana de Transplant Medular. 

Articolul precedentINTERVIU EXCLUSIV PREȘEDINTE CNAS. Cum aleg mamicile modalitatea de nastere? Medicul obstetrician, influenta mai mica decat bloggeritele
Articolul următorBolile de inima, mai periculoase pentru pacientii cu cancer – studiu