Cinci spitale din Romania efectueaza interventii chirurgicale doar in regim de urgenta

0
55

Din cele 41 de judete si Municipiul Bucuresti un numar de cinci spitale vor efectua interventii chirurgicale doar in regim de urgenta, potrivit unui comunicat de presa remis de Ministerul Sanatatii (MS). Decizia a fost luata de conducerile unitatilor medicale ca urmare a dispunerii masurii Ministerului Sanatatii de blocare a utilizarii biocidelor HexiPharma in contextul anchetei administrative aflate in derulare.

Mai exact, interventii chirurgicale doar in regim de urgenta se vor efectua in judetul Dolj – Spitalul Judetean, judetul Galati – Spitalul de Pediatrie, judetul Olt – Spitalul Judetean, judetul Teleorman – Spitalul Judetean si Bucuresti – Institutul de Pneumologie „Marius Nasta”.

in cazul celor cinci unitati sanitare care in prezent deruleaza interventii chirurgicale doar in regim de urgenta au fost dispuse masuri pentru remedierea situatiei cu celeritate, astfel incat, in cursul zilei de maine, 13 mai 2016, sa se poata relua fluxul normal al activitatii chirurgicale, se mai arata in comunicatul de presa al Ministerului Sanatatii.

Totodata, Ministerul Sanatatii a solicitat Directiilor de Sanatate Publica sa comunice unitatilor sanitare cu paturi intreprinderea tuturor masurilor necesare pentru desfasurarea serviciilor medicale in conditii de siguranta pentru pacienti prin asigurarea cantitatilor corespunzatoare de produse biocide, altele decat cele fabricate de firma HexiPharma.

Articolul precedentProf. dr. Maria Dorobantu: cei din familii de hipertensivi risca sa dezvolte boala mai repede, in jurul varstei de 20-30 de ani
Articolul următorControl neanuntat al Premierului si al Corpului de Control al Guvernului la Ministerul Sanatatii si 4 spitale din Bucuresti