Cîmpeanu: Următoarele două săptămâni vor fi grele pentru toată lumea

0
356

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că cei mai mulţi dintre cei 27.000 de copii infectaţi cu noul coronavirus au fost depistaţi pe baza testelor de salivă distribuite în şcoli.

Cîmpeanu a mai spus că următoarele două săptămâni vor fi grele pentru toată lumea, dar se va păstra regula ca atunci când un judeţ va depăşi 75% din gradul de ocupare a paturilor din spitale pentru pacienții COVID-19 în ziua de referinţă joi, următoarea săptămână va funcţiona integral în online.

„Va trebui să înţelegem că următoarele două săptămâni, dincolo de subiectul şcolii, vor fi săptămâni grele pentru toată lumea. Regula se va păstra: atunci când un judeţ va depăşi 75% în ziua de referinţă joi, următoarea săptămână va funcţiona integral în online. Înseamnă că această măsură de micşorarea a mobilităţii ajută sistemul spitalicesc să nu fie depăşit. Este vorba de 27.000 de copii infectaţi. Mare parte din aceşti copii au fost depistaţi la testele pe bază de salivă care, în sfârşit, au început să funcţioneze în şcoli. Pentru săptămâna viitoare, am verificat şi în această seară absolut toate judeţele, absolut toate şcolile au la dispoziţie teste pentru testare o dată la două, trei zile. De asemenea, mai mult de judeţe au primit şi ultimul lot de peste cinci milioane de teste, cele cinci milioane de măşti au fost deja distribuite, deci testarea şi respectarea regulilor sanitare rămâne o măsură extrem de importantă”, a mai spus Cîmpeanu, la un post de televiziune.

Potrivit ministrului, duminică erau 776 pe copii internaţi cu COVID-19 din 8.800 de pacienți.

„Deci 8% din cei internaţi, din cei 8.800 de pacienţi internaţi cu afecţiuni COVID, erau copii. Dintre aceştia, din fericire, sigur, fiecare caz este dramatic, dar a scăzut semnificativ numărul cazurilor copiilor care necesită tratament în secţiile de terapie intensivă”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Articolul precedentCNCAV: Peste 11.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. S-au înregistrat şapte reacţii adverse
Articolul următorSistem de testare funcțională pulmonară, achiziționat cu fonduri europene, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara