China trimite militari și lucrători medicali la Shanghai pentru a testa de COVID-19 cei 26 de milioane de locuitori

0
417

China a trimis, luni, armata și mii de lucrători din domeniul sănătății în Shanghai pentru a ajuta la efectuarea testelor COVID-19 pentru toți cei 26 de milioane de rezidenți ai săi, în contextul în care țara se confruntă cu cel mai grav focar epidemic din ultimii doi ani, informează Reuters.

Armata Populară de Eliberare (APL) a trimis duminică la Shanghai peste 2.000 de membri ai personalului medical din cadrul armatei, marinei și forțelor de sprijin logistic comun, a raportat un ziar al forțelor armate.

De asemenea, peste 10.000 de lucrători din domeniul sănătății din provincii precum Jiangsu, Zhejiang și Beijing au sosit la Shanghai, potrivit rapoartelor presei de stat, pentru a ajuta la testarea celor 26 de milioane de locuitori ai metropolei.

Este cel mai mare răspuns de sănătate publică al Chinei de când a debutat focarul inițial de COVID-19 din Wuhan, unde noul coronavirus a fost descoperit pentru prima dată la începutul anului 2020. Consiliul de Stat a declarat că APL a trimis atunci peste 4.000 de membri ai personalului medical în provincia Hubei, unde se află Wuhan.

Shanghai, care a început o carantină în două etape la data de 28 martie, a raportat 8.581 de cazuri asimptomatice de COVID-19 și 425 de cazuri simptomatice de COVID-19 pentru data de 3 aprilie. De asemenea, le-a cerut rezidenților să se autotesteze duminică. Deși numărul de cazuri este mic în comparație cu standardele globale, orașul a devenit un centru de testare pentru strategia de eliminare a bolii din China, bazată pe testarea, depistarea și punerea în carantină a tuturor cazurilor pozitive și a contacților apropiați ai acestora.

Strategia a dat semne de tensiune, locuitorii plângându-se de centrele centrale de carantină aglomerate și insalubre, precum și de dificultăți în asigurarea rezervelor de alimente și a ajutorului medical esențial.

Cu toate acestea, președintele chinez Xi Jinping a îndemnat țara să reducă ritmul epidemiei cât mai curând posibil.

Sâmbătă, vicepremierul Sun Chunlan a cerut orașului „să facă mișcări hotărâte și rapide” pentru a reduce pandemia.

Articolul precedentCoronavirus: Roche a obţinut statutul de ”evaluare prioritară” pentru medicamentul său tocilizumab în SUA
Articolul următorMS: 381 de pacienți, internați la ATI. 12 decese la pacienți cu COVID, raportate în ultimele 24 de ore