Certificatele de handicap şi atestatele de asistent maternal, rămân valabile pe durata situaţiei de urgenţă

0
311

Certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap şi atestatele de asistent maternal eliberate de comisia pentru protecţia copilului, precum şi certificatele de încadrare în grad şi tip de handicap eliberate de comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap, care expiră în perioada de urgenţă declarată, îşi prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgenţă, anunţă Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA).

„Începând de luni, 16 martie, toate certificatele de handicap, adulţi şi copii, care expirau în această perioadă, îşi prelungesc valabilitatea cu 30 de zile, adică atât cât va dura situaţia de urgenţă. Dacă starea de urgenţă se va prelungi, se va menţine această măsură. Deci, nu mai este necesar să faceţi niciun drum în această perioadă”, se menţionează în mesajul postat de ANDPDCA, pe o rețea de socializare.

Autoritatea recomandă persoanelor care doresc să solicite pentru prima dată un certificat de handicap şi care nu pot aştepta până la anularea stării de urgenţă să se adreseze Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), care au primit instrucţiuni să adopte metode flexibile de a derula procedura de evaluare.

ANDPDCA recomandă persoanelor interesate să urmărească site-urile DGASPC de care aparţin, pentru informaţii relevante.

Articolul precedentCoronavirus: MAE alocă o linie telefonică suplimentară pentru românii din străinătate aflați în dificultate
Articolul următorSistemul sanitar din UK va fi „copleşit”. 250.000 de oameni vor muri din cauza epidemiei de coronavirus