Ceremonia de deschidere oficiala a celui de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

0
254

Cel de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si-a deschis portile in data de 20 mai 2015 printr-o ceremonie oficiala in cadrul careia au luat cuvantul o serie de invitati speciali. Mai mult, Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a recunoscut si a premiat toate eforturile depuse de medicii specialisti in lupta de zi cu zi impotriva diabetului zaharat.

Astfel, Premiul pentru Tineret, oferit cu sprijinul companiei farmaceutice Worwag Pharma, a mers catre sef. lucr. dr. Cristina Lacatusu si asist. univ. dr. Cornelia Zetu. Premiul pentru profesiunea de medic, oferit cu sprijinul companiei farmaceutice Astra Zeneca, a fost acordat conf. univ. dr. Magdalena Morosanu si dr. Rodica Avram. Premiul special a fost inmanat asist. univ. dr. Simona Georgiana Popa pentru rolul esential avut in prelucrarea datelor din studiul PREDATORR, sef lucr. dr. Cornelia Bala pentru contributiile majore aduse in dezvoltarea „Educatiei terapeutice” a pacientilor cu diabet din Romania si asist. univ. dr. Daniela Ciobanu pentru valorificarea maxima a cunostintelor dobandite la cursurile de statistica ale Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Premiul Anual acordat de Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a fost inmanat conf. univ. dr. Bogdan Mihai. De asemenea, Marele Premiu, oferit cu sprijinul companiei Novo Nordisk, a mers catre prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu.

Contributia deosebita in domeniul diabetologiei a unor distinse personalitati internationale a fost recunoscuta prin decernarea titlurilor onorifice „Diabetes Honoris Causa”. in 2015, titlurile onorifice au fost acordate: prof. dr. Itamar Raz – Israel, prof. dr. Dragan Micic – Serbia, prof. dr. Predrag Djordjevic – Serbia, prof. dr. Gyorgy Jermendy – Ungaria si prof. dr. Péter Kempler – Ungaria.

O alta importanta distinctie acordata cu aceasta ocazie a fost cea de membru de onoare al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Distinctia a fost acordata Sir George Alberti – Marea Britanie, prof. dr. Eberhard Standl – Germania si prof. dr. Paolo Pozzilli – Italia.

De asemenea, Bursa Paulescu a fost acordata dr. Stoica Roxana Adriana.

Ceremonia de deschidere oficiala a celui de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice s-a incheiat cu un moment cultural deosebit: Omul Pescarus – o piesa de teatru acrobat despre aspiratii si depasirea limitelor, invitat special fiind Maia Morgenstern.

Cel de-al 41-lea Congres National al Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a fost organizata sub egida Asociatiei Europene pentru Studiul Diabetului si s-a desfasurat in perioada 20-23 mai 2015, la Sibiu.

Organizator stiintific: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Parteneri media strategici: www.sanatateatv.ro, www.comunicatemedicale.ro

Partener Profesional: Viata Medicala

Parteneri media: Revista Hipocrate, PaginaMedicala.ro, Saptamana Medicala, Jurnal de Sanatate, Medic.ro, RoMedic, medicalmanager.ro, Medipedia, GhidCabinet.ro, DoctorulMeu, PostaMedicala.ro, SfaturiMedicale.ro, Media Kompass

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentStudiu: 83% dintre pacientii cu hepatita cronica de tip C necesita o imbunatatire a ingrijirilor de durata
Articolul următorO transfuzie de sange poate salva viata unui bebelus aflat in burta mamei