Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti: Din 15 ianuarie, donarea de sânge se va face doar cu programare

0
1739
foto: facebook/ Spital Clinic Județean de Urgență Bihor - Oradea

După ce s-a mărit suma pe care o primesc donatorii, centrele de transfuzie sanguină din țară se văd nevoite să programeze numărul acestora în situațiile în care nu au capacitatea să stocheze sângele. Ca și în numeroase alte unități sanitare similare, Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti a anunţat vineri că, începând cu data de 15 ianuarie, accesul la donare va putea fi asigurat pe baza unei programări în aplicaţiile Donorium şi BlooDoChallenge:

„Ca urmare a numărului foarte mare de donatori care s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti in ultimele zile pentru donare de sânge, pentru buna organizarea a activităţii de recoltare vă comunicăm că începând cu data de 15 ianuarie 2024 accesul la donare va putea fi asigurat doar în baza unei programări în aplicaţia Donorium şi în aplicaţia BlooDoChallenge. Prezentarea fără programare nu reprezintă o garanţie pentru donare în ziua respectivă”, se precizează într-o informare adresată donatorilor.

Articolul precedentSanitas: „Deci, sub presiune, guvernul POATE? Atunci SĂ CONTINUĂM presiunile!”
Articolul următorColegiul Medicilor Stomatologi: Nemulțumiri față de scăderea bugetului pentru serviciile medicale privind sănătatea orală a românilora